23/12/10

ENTRI KHAS BUAT KAU

Assalamualikum dan Salam 1 Malaysia...
semangat!!! semangat!!!( nada cam Intan citer Indon yg populat dulu kat astro prima)hahahahah....
ishk terasa nak nanyi lagu Negaraku lah pulak...rasa-rasa dah hampir setahun kot x nyanyi lagu Negaraku ramai-ramai...ishk3...apa punya rakyat Malaysia lah...tapi aqu still ingat lagi lagu Negaraku 2 yerr....
MySpaceaccutly dayu tulis entri khas niw sebab nak ucapkan thanks bebanyak kat kawan karib dayu iaitu CIK FIYDA comei kita sebab dia dah promote dayu kat blog dia..2 kali pulak 2...hehehehe...rasa pames lak....CIK FIYDA niw merangkap kosmate dayu kat UKM...kami majoring Ekonomi Pembagunan & Sumber Manusia...
dayu jugak nak ucap gud luck kat piyda sebab dia join kontes AKU DAN KACA MATA....dan 1 lagi SEGMEN JOM BERKENALAN...
MySpacethanks manyak...manyak... n manyak ya piyda...dan semoga ko dpt adiah utama dan jgn lupa belanja aqu tau...hahahaha...Jangan lupa yer kawan-kawan singgah blog dia yerr...dia niw rajin mengupdate blog dia...leh lah baca entri dia selalu...kalau saya jangan harap lah yerr..kalau rajin 2 3 entri saya update..kalau malas sebulan sekali jew...:p..anyway share2,gamshamida dan arigatou sekali lagi buat piyda...sayang kau kencang-kencang.....MySpace


 oklah sampai sampai disini sahaja...dah masuk maghrib nak mandi dan solat...
ok..selamat tinggal(cewah skema ckit)...
assalamualaikum....
MySpace







RASA BANGGANG....

Assalamualikum & Salam Sejahtera kawan2 ku yg cantik2 dan hansem2 belaka...
malas!!!malas!!!malas!!!
pasai pa lah aqu niw malaih sangat xtau...xda mood nak mengupdate blog aqu niw...

haduiyyyyyyyyyyyyyyyyyaiiiiiiiiiiiiiiiiii.....aqu serabut lah dengan sem 4 niw...
niw semua berpunca dari kesilapan diri sendiri lalu aqu telah menyalahkan orang lain yang x berdosa...
perbuatan aqu disem 3 memang tidak boleh dimaapkan...MySpacehukhukhuk....kekantoian 1 subjek killer betul2 telah menembak mati aqu dengan begitu tragis sekali...huuuuu...KALKULUS UNTUK EKONOMI kenapakah kau begitu kejam sekali dgn aqu???sesugguhnya aqu pun tidak menyalahkanmu satu peratus pon..kerana 99.9% kesalahkan ini disebabkan diriku sendiri yang tidak bersungguh-sungguh menghabiskan masa berdating denganmu...aqu tahu itu semua salahku...kau telah memutuskan untuk membalas perbuatanku dengan cara ini...sesungguhnya aqu cukup menderita....diatas sebab-sebab dibawah ini:

1.aqu perlu memintaa maaf denganmu dan kembali menjalinkan hubungan denganmu untuk sem ini...
2.cgpa dan pngk aqu juga telah menerima akibat atas perbuatanku...
3.aqu terpaksa menaip surat cinta buat dekan fak. aqu untuk menmbah jam kredit  demi berjumpa denganmu semula sayangku KALKULUS....MySpaceohhh..tidak apa demi memperbaiki cgpa dan pngk aqu sanggup...
4.aqu juga tepaksa menunggu jam kredit untuk mengambil subjek majoring dan wajib pusat yang tidak dapat aqu tekan tambah ke dalam jadual pendaftaran kursusku.... owhhh....betapa sedeh hatiku ini...
5.aqu terpaksa bangun bangun awal pagi hari jumaat dengan penuh semangatnya pergi berjumpa denganmu di bilik kuliah...selama ini sejak dari sem 1 aqu tidak pernah ada kelas hari jummat..dan hari jumaat termasuk hari public holiday bagi aqu...huhuhuhu...

sekarang ini jadual kelas aqu masih kelam kabut...ada subjek yg tepaksa aqu daftar manual...nasib baik ahh lect. semua bagus2 memahami situasi pelajar tahun 2 cam aqu ini...hahahahahha....
anyway aqu terpaksa tunggu keputusan sama ada penambahan jam krdit aqu 2 diluluskan..kawan2 doakan lah semoga pemohonan aqu 2 berjaya ya...hukhukhuk...

Dan pengajaran disini...kalau dah tahu subjek 2 kome lemah jangan lah amik masa last2 minit masa nak dekat exam baru nak study..alamak memang x berapa nak berjaya lah..kalau lulus pon cukup2 makan...
yang baik jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan....
peace no war!!!
MySpace




.

17/12/10

Pengorbanan "Terindahku"

Assalamualikum,Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia...(hehehehe)...lama betol x update blog nie...bukan apa malas dan xder idea nak tulis apa...lagipun sejak 2 menjak nie bizi lerr....masa kat kampung bizi jadi penternak(ternak binatang dan ternak diri sendiri)...hahahahha....maka hari ini terajin dan terupdate lah blog ini....jum baca apa yg saya mengarut ini yer kwn2...

7 DISEMBER 2010

Dah Otw balik UKM..perkampung Simposium Keushawanan Inter-U 2011 KAB dan juga ABADI a.k.a Aminuddin Baki Annual Dinner of Inspiration......2 in 1 beb....bukan tamak yerr....tapi nak cari pengalaman...mula2 rasa cam boleh bawak jew tanggungjawab nie...tapi gamaknyer memang penat kot...huhuhu...tanggungjawab tetap tanggungjawab...
walau berat hati,berat punggung berat perut dan berat segala-galanya namun diri ini wajib balik...
selama 2 minggu niw maka perlulah aqu bertungkus lumus menyiapakan semua kerja utk Simpo dan Abadi...
at least siapkan sedikit sebanyak pon dah kira ok...

Simpo akan berlangsung 15 Januari 2011....
jemput yerr dtg ramai-ramai..terbuka utk semua lapisan masyarakat...heheheheh....


dan ABADI pulak dinner tahunan kolej...pastinya semua penduduk kampung aminuddin baki akan dijemput...
19 Mac 2011...
tema majlis KAU ABADI DIHATIKU...
tema pakaian SPAKLING NATURE...so dah boleh start cari baju ni...hahahahah....
malam 2 semua mesti bling2 lah yerrr.....


10 DISEMBER 2010

OMG...hari paling ditunggu-tunggu...
result exam budak2 UKM dah kuar...nepes giler ahh..tapi dah boleh agak dapat o.k atau k.o...
x mau citer banyak sebab agak sedih....sebab 1 subjek everything not in lane....tapi xperlah semua ada hikmah...maka nasihat kepada diri sendiri....anda buatlah yang terbaik..kerana semua terpulang pada diri anda...huhuhuhu....kenapa setiap sem subjeknyer makin susah....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........kene banyak lagi usaha niw...



20 DISEMBER 2010

welkem new sem....x sabar sebab dapat jumpa balik kengkawan...dan yang penting blok niw dah x sunyi...huhuhuhu....
dan kehidupaan back 2 normal...
bangun pagi---->kelas---->makan tenggahhari----->kelas---->tutor---->on9----->assignment....
kepada warga-warga UKM selamat kembali ke sekolah a.k.a falkuti anda masing-masing yerr...MySpace






12/11/10

BAD DAY

 Assalamualikum kawan-kawan...(dengan emosi yg x stabil)
huhuhu...mengeluh sangat-sangat....
kelmarin ingat boleh jadi hari paling seronok sebeb dapat balik kampung...
tapi semua 2 bertukar jadi pekara paling sangat2 cilake...(sori kasar ckit)...
sebab perlu rasanya saya rasa sgt2 marah..anda nilai sendiri sama ada saya perlu marah sangat2 atau x...

kejadian 1...
masa naik bas...entah orang mana lah akhlak sangat lah pengotor....
siap buang benda x patut kat kerusi aqu 2...
sabau jew lah...pengotor kot..(kahak) buang2 mcm 2...
aduiayi sedeh betol aqu...
dah larr aqu xda tisu waktu 2...nasib baiklah ada kertas2 resit...aqu kesat guna kertas-kertas 2..
bayangkalan kalau x kesat..boleh muntah hijau aqu dok kat situ..x selesa kot..dah larr nak duduk kat situ sampai 8 jam...ok..dah selesai benda 2..aqu ingat perjalanan ok lah kan...x sangka stuck kat BJ selama sejam lebih sebab semata-mata nak tunggggu 2 org lagi penumpang yg x sampai-sampai lagi untuk pengetahuan korang semua aqu naik bas dari HENTIAN KAJANG yerr..semua 2 sungguh x munasabah betol...sebab nak 2ggu 2orang jew 1 bas stuck kat BJ 1 jam lebih...ok2..xper aqu boleh sabar lagi kan...orang2 bas 2 pandai amik ati kami pasang movie Avatar..suruh kami duduk diam-diam dalam bas...(termakan lah jugak)
ok dah sampai Peneng sekali lagi aqu diuji...bas tetiba jew berhenti tepi jalan ingat ke 10 minit jew..tapi hampir2 30 minit lebih kot...yang x leh tahan..kami kene tukar bas..naik bas lain...memang mendera jiwa aqu lah...dengan beg aqu 3 yang kiri kanan aqu pegang..belum masuk beg roda kat bawah kene angkat masukkan kat bas baru...(bas buruk)..huhuhuhu,...very the sedeh...tapi xper 2 semua dugaan jew...kalau kita sabar ada ganjaranya kan...:)



Kejadian 2...

sesudah keluar jew dari higway...aqu mesej lah kakak aqu...dtg amik aqu kat shahap perdana...
turun jew bas aqu bergegas tarik beg aqu nak cepat2 g kat kakak aqu..sebab kereta x leh park merata2...
ok fine...kakak aqu dh 2ggu...kat hujung situ..aqu memang nampak..aqu jalan g kat kakak aqu...
dia bawak kereta AYAH aqu kot...ok..dia bukakan bonet kerta aqu masukkan lah beg roda aqu...tutup-tutup jew bonet kereta "BOMMMM" someone pnyer bontot kereta langgar tepi kereta bapak aqu...siot...BENGANG giler aqu...korang bayangkanlah...KERETA BAPAK aqu kot...aqu tetiba dengan perasaan yang betul2 DAMM waktu 2 jerkah pompuan C*** 2..siot arrr u tau niw kereta bapak saya pnyer lah..mata u letak kat mana???masa undur kereta x reti tengok kiri kanan depan belakang dulu kerr???
korang bayangkan lah agak2 berapa nak repair kekemekan kereta 2???kalau kereta buatan malaysia aqu boleh terima ag xder lah mahal sangat nak keluarkan duit repair...tapi 2 kereta mercs lah T__T...sian bapak aqu...mau2 1000 kot nak baik kekemekan 2...walau impak langgar 2 x lah teruk sgt2 tapi jenis kereta memahalkan repair...yang bengang sgt2..pompuan 2 suruh bapak aqu kelim insurans tanpa nak bagi seposen pon ganti rugi...very the rude pompuan 2...ayoyoyo...
ok xper...bapak aqu xder lah marah2 atau salah-salahkan kami...(aqu marah-marah pompuan 2 sebab nak tunjuk aqu niw akhlak buruk ker hape..tapi korang bayangkan hot kot..korang baru sampai jauh-jauh tetiba benda jadi mcm 2 pulak...)


P/S:kepada org melayu yang mulut macam longkang tepi jalan yg busuk 2...jagalah sikit sopan santun yerr..kalau kene kat batang idung sniri baru anda tau apa perasaan nyer yerrr...anda x payah nak buruk-burukan BANGSA sendiri...inilah sebab orang Melayu x berapa nak maju..menteliti org2 dia yg suka jatuhkan org lain..dan lebih suka tengok dr jauh org melayu lain jatuh...nilah beza org melayu dgn org jepun...TAPI aqu tau bukan semua org Melayu mcm 2...sebahgian sahaja ja yang rosakkan susu sebelanga...RENUNGKAN2 & SELAMAT BERAMAL...( ^ ^)

Wasalam...

10/11/10

~TAMMAT~

kawan2 saya dah habis exam....!!!
MySpace
perlu kerr saya rasa hepi????ok lah hepi dan lega larr juga tanggungjawab 2 semua dh selesaikan...
TAPI walaupun  saya dah abis exam saya rasa mcm x puas hati lah....
rasa mcm nak ulang balik jew semua exam yang dh selesai 2...huk3...bnyk yg saya x yakin dengan apa yg sy jawab...xper lah semua dah selesaikan...apa pon tunggu jew lah RESULT nyer nanti ya...sama ada segempak dengan apa yg saya usahakan...hahahhaha....
MySpace





tinggal jam-jam terakhir kat ukm niw rasa cam sedeh pon ada..gembira ada...berat hati ada...nyampah ada..
semuanya lah ada...kah3....
dah muak dah duduk kat UKM niw...hahahhaha....
x sabar rasanya nak balik kampung besok...pagi2 dah bertolak...awal bertolak awalah sampai...
tapi jgn bas 2 wat hal sudahlah yerr...
kawan-kawan yang nak berolak balik besok hati-hati ya...
jaga diri masing-masing2 sepanjang cuti sem niw...


P/S: kepada rakan-rakan baik ku...HANA ISMAIL,SHA SHU SHEN,ANNA SHIZUKA,FIYDA,AMMAR,JA,KZ dan yang lain2...will miss korang...
take care n jumpa lagi SEM 2 sesi 2011/2012...kenang daku dalam doamu...ececeh2...hahahhahaha...
MySpace







sebelum tamatkan entri nie meh layan lagu niw...suka bangat lagu niw...
Lewat semesta by randy pangalila...
tapi kan nape video klip dia mcm x paham jew...konpius sebentar disitu...





oklah...nak sambung kemas2 beg niw...enjoy cuti sem yerr kawan2...






9/11/10

SINGLE ITU INDAH...

~USAH RISAU JIKA DIRI BELUM B'PUNYA..mungkin Allah ingin bagi ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita.


Resah.Gelisah.Seraut wajah termenung jauh."Orang lain semua dah kahwin,tinggal aku sorang saja".Sekeping hati bermonolog.Monolog itu disusuli tujahan prasangka."Aku x cantik ke?" "Aku kurang bergaya ke?" "Ataupun pasal gaji aku tak seberapa?" "Aku tak pandai meng'ayat' agaknya".

Mungkin begitulah kerisauan yang memberat di minda muda mudi yang belum berpunya.Rasa rendah diru,stress dan gejolak rasa ingin memiliki membuatkan mereka berusaha memenangi hati dan memiliki seseorang tanpa mengenal batas halal dan haram.Yang penting,dapat.

Pilu hati ini melihat remaja yang merana kerana cinta.Pilu kerana walaupun mereka sudah merasai peritnya penangan cinta dusta,mereka masih tak mampu mengarah diri mencari cinta hakiki.Tidak serik-serik lagi.Diri diperhamba menagih cinta sementara hingga berkonflik dengan Pencipta cinta.Semua batasan-Nya diredah segala.Tak kenal dosa pahala.

Oh,remaja!

Cinta sebelum kahwin itu hanya menjerumus ke lembah dosa dan zina.Jika mampu bertahan ke jinjang pelamin sekalipun,percayalah bahawa rumah tangga itu takkan berkat.Apa tidaknya,asasnya dibina daripada dosa dan maksiat.

Mana mungkin dapat menegakkan tiang taqwa yang utuh kecuali dinaik taraf dengan taubat.Rumah tangga akan menjadi tawar dan hambar.Semuanya dah dirasa dan terbiasa,nak rasa nikmatnya apa lagi?Anak-anak menjadi mangsa.Terimalah ia sebagai hukuman di dunia.Amat pedih.Namun,terlalu sedikit berbanding pedihnya hukuman abadi di negeri sana.

Kuhembus nasihat ini kepadamu hai remaja tanda sayangku tak terhingga.Bagi para gadis yang belum berpunya,andalah pilihan-pilihan Allah untuk masih mekar terpelihara sehingga tiba pula giliran anda mendapat seruan,yakinlah.

Jangan risau jika masih belum berpunya kerana mungkin Allah ingin bagi ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita-cita.Usah peningkan kepala.Dia menguji anda sedikit masa lagi.

Begitu juga buat pemuda yang belum berpunya," first thing first".Utamakan yang lebih penting daripada apa yang penting.Kenali prioriti anda sekarang.Jika memang dah sampai saat nak memiliki,tabahlah dan teruskan berusaha.Ingat,pastikan waktu nak berusaha tu anda memang dah betul-betul mampu dan bersedia.

Memiliki seorang isteri solehah ibarat memiliki dunia dan seisinya.Sudah tentu jalan untuk mendapatkan sesuatu yang istimewa amat berliku dan banyak cabaran.Jangan putus asa.Rasa mulialah dengan usaha yang dicurahkan walaupun pinangan pernah ditolak.Usah rasa malu dan terhina kerana Allah menilai setiap usaha selagi berjalan di landasan-Nya.Teruskan berusaha!

Ingat,usaha yang Allah  redha sahaja.Bagaimana?Dengan sms siang malam?Atau bergayut di telefon memanjang?Atau ajak keluar,belanja makan?Begitukah?

Berusahalah menyediakan diri dan pikatlah ibu bapanya terlebih dahulu,itu tips memikat wanita solehah dan beriman.Seabik-baiknya gunakan orang perantaraan untuk lebih menjaga warak dan iman.

Seringkali,seseorang mencari kekasih ibarat dia mendaki gunung yang tinggi.Pepohon berduri sanggup diredah,curam dan jurang sabar ditempuh.Namun,apabila dia memilikinya,didapati insan yang dikejar itu dedaunan kering cuma.Begitulah perumpamaan sia-sianya usaha yang tak disalur dengan suluhan petunjuk al-Quran dan Sunnah.

Beringatlah,urusan jodoh tak ke mana.Sudah sedia tercatat seungkap nama di Loh Mahfuz untuk kita.Ianya urusan yang pasti.Apa yang tak pasti,sama ada kita mendapatkannya cara mulia atau sebaliknya.Wallahu'alam...






P/S~sebenarnya entri niw ada kene mengena ngn aqu sekarang ka????hahahahha...ah...itu yang kita x tau 2....dalam hati hnya Allah yang tahu...ececeh...saja jew tau...
jadi jangan wisau yerr kawan2 jika anda masih belum berpunya...bukan anda x layak mcm yg lain..tapi belum sampai masanya kan3!!hahahahahah....
anyway Percayalah dengan Qa'da & Qadar...semuanya ada hikmah...kita mampu merancang tapi ALLAH yang menetntukan segalanya....

entri niw bersumber dr pacebuk yerr...saya hanya menyampaikan kepada anda2 yg membaca..itu pun kalau anda bacalah...kehkehkeh...


MySpace




30/10/10

MENGIDAM BAGI NAK GILA

elloo...& assalamualaikum...(dgn intonasi yg memang lembik semacam)
huhuhuhu....mengapakan aqu jadi seperti ini???sebab dah 1 bulan lebih xdapat makan apa yg aqu idam2kan...
huk3...semua niw disebabkan kebatasan "uwang" a.k.a duit...aduiyai...aqu masih dapat bersabar walau x dapat makan sedap2 mcm yg aqu idamkan2...bersyukur lagi kot sebab setiap hari boleh makan 2 x...hahahh...2 pon berapa kali tepon "sugar mummy" yg selaku perantaraan aqu buat pinjaman kat "BANK AHPAK" ...2 x beb 2 x aqu minx...belum masuk yg dia kasi sebelum2 niw... nasib baik lah "ahpak" niw jenis yg betol2 memahami...apa2 pon thanks hard died 2 "SUGAR MUMMY" & "BANK AHPAK" kerana bnyk menjamin kelangsungan hidup & mati aqu kat UKM niw sampai lah nak abis sem niw...kalau x ala2 org AFRIKA lah yerr aqu..x dpt makan...hak3..(terapi kurus yg amat menjadi niw)....huahuahua..KURUS ker????itu pon 1 masalah lagi...malas lar mau citer pasal kurus2 niw..terasa smpai ke tulang hitam aqu...MySpace


aqu mula2 x kisah ag wey...dapat nafsu makan aqu yg memang tgh mengidam bagi nak rak niw...TAPI tadi memang x leh tahan dah aqu.......OTW g washroom lah punya pasal niw...owhhh..saya dh nak gila... ini disebabkan( ececeh...sekema lah pulak)...
saya hanya dapat tengok & bau dr jauh jew bila housemate sy berdancing dgn awak...huk3....
smbil perut saya berjaming lagu korea dan air liur saya yg hampir meleleh...
saya akan tetap bersabar smpai saya dpt ganyak2 awk lg 1 minggu lebih...jaga  ya awak!!!
!!!!saya bajet turun tangga pelan2 tadi...heheheh..mana tau sy pnye housemate tetiba dpt hidayah baik hati nak panggil saya join dia...walau harapan amat2 lah tipis...0.001%...
MySpace

benda-benda alah ni lah yang akan aqu ganyak2 lagi 2 minggu 2 yer...
(smpai bising2 kat belog niw..hahahahha...)

(pebret aqu niw..bayangkan lah chesse 2..sedap kot)
.
.
.
.
.
.
ini pon
(nampak cam x sedap ja...hahahhaha..ayat motivasi kat diri niw sebnarnya..supaya dpt bertahan)

:
:
:
owhhh dan ini jugak...tapi saya mau yg kakak sy bikin dan itu tomyam seafood food court ct plaza...manyak seadap ooo....



ayo...saya lupa sy on lappy sebab nak study lect.note..sebab isnin niw exam..tapi tetiba jew terupdate blog...ahaks..sengal nyer lah...study2...lupakn benda2 yg x penting lagi skrg niw...jom smbung study balik...
ganbatte kundasai!!!

p/s: WISH ME LUCK ISNIN NIW K...EXAM MIKROEKONOMI...doakan semoga saya dpt jawab dgn tenang ehhh...x lupa kawan2 yg amik exam sekali k....

adios amigos
assalamualikum...
sayonara...
Annyeong-hi gaseyo...

MySpace


29/10/10

KEMEREPEKAN DI MINGGU EXAM

Hallu dan assalamualikum...
Tingtong....(bunyi loceng atau kepala otak yg tgh tingtong niw??)MySpace
huk3...exam!!!exam!!saranghae exam...huahuahua..tetiba jew kan...
masuk jew minggu final exam ni mesti perasaan dan rasa 2 bercampur baur...
stress+mengantuk+malas+meroyan+menggila+risau+ panik(sebab masa mid sem  markah exam x memberangsangkan)+menyibuk kan diri study...x lupa menyibukan diri mengon9 pacebuk dan blog...ah...niw lah masalah yang melanda diri aqu + kawan baik aqu...memperkenalkan HANA ISMAIL tingtong dan suka makan...hahahahahah...(jgn marah..nanti kene jual)..hahahhaha...


x caya tgk gmbr dah...hahahhaha....
disebab kan gape exam yang terlalu lama hampir 5 hari memang enjoy sakan lah kami...enjoy x enjoy...study lappy x pernah off...sebab apa???kalau
MySpace

nilah ubatnya....hahahha...saja jew letak note n kalkelater 2..bajet study gak kan...xder lah ralik mengadap lappy ja...(meja study saya)hak3...Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa wey (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam hari sabtu niw . Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.) ..aku lah 2....T..T

ni pulak meja study SiHANA 2..hahahah..dia bejet meja dia x sepah...nak amik pic pon nak kemas-kemas dulu....MySpace
Ni meMeja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
oleh kerana kami ni jenis suka study smpai ke pukul 5 pagi...ni lah tebiat kami...hahahah...sebijik cam HANA...hahahha...
tetiba jew tadikan laparlah..jom makan sup ayam dgn roti nak??dgn perasaan xcited...belek punya belek...balarr...sup ayam 2 dah expired lah... jd dgn pantas keputusan dibuat dgn hot cokolat pon jadilah...sebab perut dah lapar sgt...yerlah tenaga abis sbab penat study...ahaks...ni lah hasilnya dari kami berdua...

 
nampak cam biasa ja kan..bg kami yg tgh lapar..niwlah makanan yg paling sedap malam niw...
(kitaorg tgh bajet biasalah akhir2 sem ni mana nak mampu makan mekdi,kepc,pizza hut...awal2 sem dah perhabih sakan..)
MySpace
tgk cam x abis ja tapi...niw lah hasilnya...lapar punya pasal....
sapu bersih yer....


hahahah...tulis pepanjang niw x study kerr woikk???hahahah...dah lerr yer..buang masa megdedapte blog gamaknya x study lah...dal larr jam skrg menunjukan pukul 1.44 a.m yer..tdor lewat bagun pon lewat lah jdnya...
MySpace
korang2...niw lah perangai aku time2 minggu exam niw...hahahahha...
  • Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.hahahah..itulah saya...
  • Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  • Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  • Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  • Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  • Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.

hahahahhaha...sebijik mcm saya...anda semua macam 2 x???myb anda x kot tambah2 HANA...saya jew...huahuahua...
ok lah cek nak p smbung balik study lah...
chaiyok2!!!
MySpace

(entri kat atas 2 diambil & diedit dr pacebuk sape tah..thanks yer tuan entri)

27/10/10

SAYA SAYANG KULKULUS

salam...
huk3...nak luah perasaan niw...arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....jerit dalam ati ja...hahahha..kang ganggu lak org 1 rumah niw nak study..dah lerr niw minggu final exam...x ke kene maki free2...
MySpace
nape lah saya kene belajar niw semua??????O.M.G...
x suka kira2 dari sukulah lagi setakat + - / x 2 x kisah ag(hak3...)..xp nape lah amik kos yang memerlukan aqu kira mengira niw kat U taktau...
hahahaha..nak kata bengap pon x aqu niw..kalau x mengira watapa lah aqu amik kos berkaitan ekonomi kan...
dah tau P.A.S.T.I saya akan belajar niw semua...owhhh...
mula2 Matematik Utk Ekonomi...kemudian Statistik utk eknomi...
dan paling x tahan Kalkulus utk Ekonomi...dgr nama pon dah teketaq2...
biasalah org x pandai mate+add mate dr sukulah memang akan jd mcm niw...
huk3...apa lah markah MId exam aqu ekk...??dah dapat bayang dah mesti teruk...i know larr myself berada ditahap mana...
hari Sabtu (30/10/10) niw lak exam final...xper2...bak kata pepatah dimana ada kemahuan disitu ada jalan..masih ada masa nak ubah semuanya...selagi x melangkah keluar dr pintu Dewan Gemilang (tempat exam yg dah rasa mcm duduk kat luar negara time sejuk)hahahahah...
mari study K A L K U L U S smpai nak muntah...hak3....chaiyok3!!!!
May Allah always bless me...also doa dr kedua ibu bapa...
MySpace


p/s: mari buat duit sama2...D=doa
                                            U=Usaha
                                            I=ikhtiar
                                               T=tawakal
inilah rahsia kejayaan....:)




23/10/10

owHHHH..."DIA' Datang lagi...


owhhh....takmou stress2 k...enjoy jew....
saya xda mood nak 2lis panjang2 sebab masa saya 2 sangat berharga...
saya x mau buang masa merata-rata...nanti dah x buleh kutip balik...
owhh..'TIME' is very2 valuable..nothing can buy it...
MySpace
so enjoy the exam...nakmau stress2 k...
saya x sabar nak abis exam..huahuahua...nak balik kampung windu seh sama mummy,daddy,sis..opkos hard died windu sama 'meon' a.k.a airil...hampir 2 bulan x balik doh..


(shooo sweeettttt)
MySpace

dah nak final exammmmmmmmmmmmmmmmmm.....!!!!saya start exam 25/10/10 untilah 10/11/10....

25/10/10~Ekonomi Pembagunan Antarabangsa (majoring)
30/10/10~Kalkulus utk Ekonomi
1/11/10~Mikroekonomi 2
9/11/10~Ekonomi Pembagunan Sumber Manusia ( majoring)
& the last day...:)
10/11/10~Ekonomi Antarabangsa.....


wish me luck k...erhhh..lupa pulak kepada rakan2 kat UKM saya ucapankan selamat menduduki peperiksaan final yerr...DO THE BESH!!:)
doa2 supaya kita semua dpt jawab dgn baik...
ameen...

p/s:study smart don't study to hard...peace no war!!



                                                   
                                            


Terdapat ralat dalam alat ini