30/10/10

MENGIDAM BAGI NAK GILA

elloo...& assalamualaikum...(dgn intonasi yg memang lembik semacam)
huhuhuhu....mengapakan aqu jadi seperti ini???sebab dah 1 bulan lebih xdapat makan apa yg aqu idam2kan...
huk3...semua niw disebabkan kebatasan "uwang" a.k.a duit...aduiyai...aqu masih dapat bersabar walau x dapat makan sedap2 mcm yg aqu idamkan2...bersyukur lagi kot sebab setiap hari boleh makan 2 x...hahahh...2 pon berapa kali tepon "sugar mummy" yg selaku perantaraan aqu buat pinjaman kat "BANK AHPAK" ...2 x beb 2 x aqu minx...belum masuk yg dia kasi sebelum2 niw... nasib baik lah "ahpak" niw jenis yg betol2 memahami...apa2 pon thanks hard died 2 "SUGAR MUMMY" & "BANK AHPAK" kerana bnyk menjamin kelangsungan hidup & mati aqu kat UKM niw sampai lah nak abis sem niw...kalau x ala2 org AFRIKA lah yerr aqu..x dpt makan...hak3..(terapi kurus yg amat menjadi niw)....huahuahua..KURUS ker????itu pon 1 masalah lagi...malas lar mau citer pasal kurus2 niw..terasa smpai ke tulang hitam aqu...MySpace


aqu mula2 x kisah ag wey...dapat nafsu makan aqu yg memang tgh mengidam bagi nak rak niw...TAPI tadi memang x leh tahan dah aqu.......OTW g washroom lah punya pasal niw...owhhh..saya dh nak gila... ini disebabkan( ececeh...sekema lah pulak)...
saya hanya dapat tengok & bau dr jauh jew bila housemate sy berdancing dgn awak...huk3....
smbil perut saya berjaming lagu korea dan air liur saya yg hampir meleleh...
saya akan tetap bersabar smpai saya dpt ganyak2 awk lg 1 minggu lebih...jaga  ya awak!!!
!!!!saya bajet turun tangga pelan2 tadi...heheheh..mana tau sy pnye housemate tetiba dpt hidayah baik hati nak panggil saya join dia...walau harapan amat2 lah tipis...0.001%...
MySpace

benda-benda alah ni lah yang akan aqu ganyak2 lagi 2 minggu 2 yer...
(smpai bising2 kat belog niw..hahahahha...)

(pebret aqu niw..bayangkan lah chesse 2..sedap kot)
.
.
.
.
.
.
ini pon
(nampak cam x sedap ja...hahahhaha..ayat motivasi kat diri niw sebnarnya..supaya dpt bertahan)

:
:
:
owhhh dan ini jugak...tapi saya mau yg kakak sy bikin dan itu tomyam seafood food court ct plaza...manyak seadap ooo....



ayo...saya lupa sy on lappy sebab nak study lect.note..sebab isnin niw exam..tapi tetiba jew terupdate blog...ahaks..sengal nyer lah...study2...lupakn benda2 yg x penting lagi skrg niw...jom smbung study balik...
ganbatte kundasai!!!

p/s: WISH ME LUCK ISNIN NIW K...EXAM MIKROEKONOMI...doakan semoga saya dpt jawab dgn tenang ehhh...x lupa kawan2 yg amik exam sekali k....

adios amigos
assalamualikum...
sayonara...
Annyeong-hi gaseyo...

MySpace


29/10/10

KEMEREPEKAN DI MINGGU EXAM

Hallu dan assalamualikum...
Tingtong....(bunyi loceng atau kepala otak yg tgh tingtong niw??)MySpace
huk3...exam!!!exam!!saranghae exam...huahuahua..tetiba jew kan...
masuk jew minggu final exam ni mesti perasaan dan rasa 2 bercampur baur...
stress+mengantuk+malas+meroyan+menggila+risau+ panik(sebab masa mid sem  markah exam x memberangsangkan)+menyibuk kan diri study...x lupa menyibukan diri mengon9 pacebuk dan blog...ah...niw lah masalah yang melanda diri aqu + kawan baik aqu...memperkenalkan HANA ISMAIL tingtong dan suka makan...hahahahahah...(jgn marah..nanti kene jual)..hahahhaha...


x caya tgk gmbr dah...hahahhaha....
disebab kan gape exam yang terlalu lama hampir 5 hari memang enjoy sakan lah kami...enjoy x enjoy...study lappy x pernah off...sebab apa???kalau
MySpace

nilah ubatnya....hahahha...saja jew letak note n kalkelater 2..bajet study gak kan...xder lah ralik mengadap lappy ja...(meja study saya)hak3...Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa wey (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam hari sabtu niw . Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.) ..aku lah 2....T..T

ni pulak meja study SiHANA 2..hahahah..dia bejet meja dia x sepah...nak amik pic pon nak kemas-kemas dulu....MySpace
Ni meMeja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
oleh kerana kami ni jenis suka study smpai ke pukul 5 pagi...ni lah tebiat kami...hahahah...sebijik cam HANA...hahahha...
tetiba jew tadikan laparlah..jom makan sup ayam dgn roti nak??dgn perasaan xcited...belek punya belek...balarr...sup ayam 2 dah expired lah... jd dgn pantas keputusan dibuat dgn hot cokolat pon jadilah...sebab perut dah lapar sgt...yerlah tenaga abis sbab penat study...ahaks...ni lah hasilnya dari kami berdua...

 
nampak cam biasa ja kan..bg kami yg tgh lapar..niwlah makanan yg paling sedap malam niw...
(kitaorg tgh bajet biasalah akhir2 sem ni mana nak mampu makan mekdi,kepc,pizza hut...awal2 sem dah perhabih sakan..)
MySpace
tgk cam x abis ja tapi...niw lah hasilnya...lapar punya pasal....
sapu bersih yer....


hahahah...tulis pepanjang niw x study kerr woikk???hahahah...dah lerr yer..buang masa megdedapte blog gamaknya x study lah...dal larr jam skrg menunjukan pukul 1.44 a.m yer..tdor lewat bagun pon lewat lah jdnya...
MySpace
korang2...niw lah perangai aku time2 minggu exam niw...hahahahha...
  • Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.hahahah..itulah saya...
  • Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  • Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  • Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  • Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  • Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.

hahahahhaha...sebijik mcm saya...anda semua macam 2 x???myb anda x kot tambah2 HANA...saya jew...huahuahua...
ok lah cek nak p smbung balik study lah...
chaiyok2!!!
MySpace

(entri kat atas 2 diambil & diedit dr pacebuk sape tah..thanks yer tuan entri)

27/10/10

SAYA SAYANG KULKULUS

salam...
huk3...nak luah perasaan niw...arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....jerit dalam ati ja...hahahha..kang ganggu lak org 1 rumah niw nak study..dah lerr niw minggu final exam...x ke kene maki free2...
MySpace
nape lah saya kene belajar niw semua??????O.M.G...
x suka kira2 dari sukulah lagi setakat + - / x 2 x kisah ag(hak3...)..xp nape lah amik kos yang memerlukan aqu kira mengira niw kat U taktau...
hahahaha..nak kata bengap pon x aqu niw..kalau x mengira watapa lah aqu amik kos berkaitan ekonomi kan...
dah tau P.A.S.T.I saya akan belajar niw semua...owhhh...
mula2 Matematik Utk Ekonomi...kemudian Statistik utk eknomi...
dan paling x tahan Kalkulus utk Ekonomi...dgr nama pon dah teketaq2...
biasalah org x pandai mate+add mate dr sukulah memang akan jd mcm niw...
huk3...apa lah markah MId exam aqu ekk...??dah dapat bayang dah mesti teruk...i know larr myself berada ditahap mana...
hari Sabtu (30/10/10) niw lak exam final...xper2...bak kata pepatah dimana ada kemahuan disitu ada jalan..masih ada masa nak ubah semuanya...selagi x melangkah keluar dr pintu Dewan Gemilang (tempat exam yg dah rasa mcm duduk kat luar negara time sejuk)hahahahah...
mari study K A L K U L U S smpai nak muntah...hak3....chaiyok3!!!!
May Allah always bless me...also doa dr kedua ibu bapa...
MySpace


p/s: mari buat duit sama2...D=doa
                                            U=Usaha
                                            I=ikhtiar
                                               T=tawakal
inilah rahsia kejayaan....:)




23/10/10

owHHHH..."DIA' Datang lagi...


owhhh....takmou stress2 k...enjoy jew....
saya xda mood nak 2lis panjang2 sebab masa saya 2 sangat berharga...
saya x mau buang masa merata-rata...nanti dah x buleh kutip balik...
owhh..'TIME' is very2 valuable..nothing can buy it...
MySpace
so enjoy the exam...nakmau stress2 k...
saya x sabar nak abis exam..huahuahua...nak balik kampung windu seh sama mummy,daddy,sis..opkos hard died windu sama 'meon' a.k.a airil...hampir 2 bulan x balik doh..


(shooo sweeettttt)
MySpace

dah nak final exammmmmmmmmmmmmmmmmm.....!!!!saya start exam 25/10/10 untilah 10/11/10....

25/10/10~Ekonomi Pembagunan Antarabangsa (majoring)
30/10/10~Kalkulus utk Ekonomi
1/11/10~Mikroekonomi 2
9/11/10~Ekonomi Pembagunan Sumber Manusia ( majoring)
& the last day...:)
10/11/10~Ekonomi Antarabangsa.....


wish me luck k...erhhh..lupa pulak kepada rakan2 kat UKM saya ucapankan selamat menduduki peperiksaan final yerr...DO THE BESH!!:)
doa2 supaya kita semua dpt jawab dgn baik...
ameen...

p/s:study smart don't study to hard...peace no war!!



                                                   
                                            


13/10/10

12 Barisan...

Barisan pertama:
Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :
"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".
Firman Allah 'aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 ku(yg menunjukkan kekuasaan ku),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2:
Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah
"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."
Rasulullah saw bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3:
Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking
"mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.
Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4:
Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut
"Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5:
Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar
"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6:
Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7:
Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Me reka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8:
Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. M ereka adalah orang yg melakukan zina.
Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".

Barisan ke-9:
Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10:
Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. M ereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11:
Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.
Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.

Barisan ke-12:
Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.
Datang suara dari sisi Allah yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.
Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.
Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"

barisan manakan pilihan anda...???
semoga kita semua tergolong dlm golongan barisan ke-12..
amin...

10/10/10

9 ORANG SITI...

9 Siti patut dijadikan contoh

1) Siti Khadijah
- Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yg melahirkan anak2 Rasulullah, setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh org2 kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kpd Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira'.


2) Siti Fatimah
- Anak Rasulullah yg tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kpd suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg2 berbantalkan lengan Ali. Rasulullah pernah b'kata aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehinggalah Ali maafkan kamu.


3) Siti Aishah
- Beliau isteri Rasulullah yg paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dgn Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yg sama.

4) Siti Hajar
- Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kpd suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air utk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorg ibu mithali).


5) Siti Mariam
- Wanita suci yg mmg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yg tinggi sehingga rahimnya dipilih oh Allah s.w.t utk mengandungkan Nabi Isa.


6) Siti Asiah
- Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dgn ujian yg dihadapinya drpd Firaun Laknatullah.


7) Siti Aminah
- Wanita mulia yg menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.


8) Siti Muti'ah
- Isteri yg patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kpd suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat utk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dgn cantik utk tatapan suaminya sahaja.


9 ) Siti Zubaidah
- Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya utk membina terusan utk kegunaan org ramai hanya niat kerana Allah s.w.t.

* 9 Siti ini adalah petikan drpd kata2 Ustazah Siti Norbahyah Mahmood dlm rancangan Halaqah TV9 bertajuk 'SITI IMPIAN'. Adakah wanita kita tergolong antara Siti2 ini?

MySpace


9/10/10

LeveL sTress=0

Assalamualaikum...
yeahhhh...dabedabedu..eppy betol arini..mahu x eppy...
MySpace
sejak 2 minggu balik dari cuti Hari Raya Aidilfitri...yerlah sebok dgn program kolej (KARISMA)
namun begitu...harini..
pecahlah rekod  aqu dapat menjejakan kaki keluar dari UKM ----> ke metro kajang,...(walau x jauh kan)..(kuar ngan hana n fiyda...sha x dpt sebab kuang ngn sweetheart dia..hahahahah)...
at least x lah tension  aqu asyik duduk jew teperuk dlm kolej...naik bangang + bengang aqu...huuuuuu...nak termuntah pon ada...
hari2 rutin yg sama...bangun--->kelas---->makan---->tdor---->on9----->tutor---->assigment...
MySpace
kalau lah kan ada kenderaan...dah jauh dah aqu jalan...ronda2 1 KL...malam2 lepak putrajaya....
menikmati pemandangan yang  indah di waktu malam dgn langit dipenuhi bintang yg bergemerlapan bulan yg terang menyinari angin sepoi2 bahasa bertiup....( terasa damai hatiku...tenang jiwaku...)cewahhh gitu...hahahahah...


balik kpd aktiviti arini aqu,hana n fiyda boleh jd giler gak menunggu Pak cik Bas rapid dtg amik kitaorg (x tahan sebab panas)..hahahaha..pas2 smpai terus g makan2 dulu( fiyda n hana lapar sgt)...makan sizling...yummmy2....
bolehlah tahan...n then 3.45 kitaorg g tgk wayang...(rancangan awal nak karokae)....xp xjd...wayang pon jalanlah....
kitaorg tgk citer niw....Jangan Pandang Belakang Congkak 2....


kesimpulanya...citer niw mampu buat anda ketawa smpai nk pecah usus...tapi aqu tahan jew...hahahah...malu kang ketawa cam hantu...mengalahkan hantu2 lam citer niw pulak....ilang lah stress aqu tok minggu niw...( kasi 4 bintang )...cayalah...
MySpace
masa awal2 iklan sebelum start citer niw...rasa x sabar lak nak tgk citer2 niw kat wayang....yg penting semua citer niw pas exam...(dh tamat sem 1)..leh arr enjoy sakan...weweittt....kasi pau sama mak n kakak aqu...

Harry Potter & The Deathly Hallows
part 1 & part 2.....
part 1 tayang oktober tahun niw n part 2 tahun 2011
(harry potter terakhir niw)
mesti tgk....!!!

niw lagi 1...cam best jew trailer dia...hebat2 KRU...
boleh buat citer epik niw...
pelakon2 dia pon pelakon2 antarabangsa + pelakon hebat malaysia....
apa2 pon hari niw enjoy lah hangout ngn hana n fiyda....thanks sebab sudi kuar ngn aqu...
ehehheh...tetiba td agak rambang mata tgk ada sale baju2 n kasut kat metro...walaupun begitu kami menahan nafsu supaya berjimat...tapi x jgk,..aqu terbeli selipar...heheheheh...selipar lama dh nazak lah mak...sori...huhuhu...
balik pulak tapau mekdi....kikiki....
teruk bebenor perangai makan...(yerlah wey kali niw jew nak makan smpai abis sem dh x makan dh)
jimat...hahahahhaha....
hana n fiyda aqu masukan gmbr cun2 korang niw...glamer sebentar kome2 ekkk...kikiki...
peace no warr!!!!luve u all...muahhhh...MySpace
(hana wif dayu)
dayu gumok tapi hana kurus...
x aci betol...
sgt jeles...walau apa pon diet aqu tetap x kurus2...uuuwaaaa...
MySpace

(memperkenalkan fiyda n hana)
ckp comel mereka berdua niw kan3...(cpt ckp yerr)...heheheheh...

(teringin gak nak tgk citer tamil niw Enthiran-the robot)
Prof.Madeline ckp best...!!!hahahahah...
xpa lah lain x...(patut ramai org india td kat pawagam)...

p/s: dh tgk citer niw????


Magika...citer niw dh tgk minggu lepas...
entah lah nak ckp best...kdg2 bosan..nak kata bosan best jgk...hahahah..cam na 2..??kira not bad lah...
yg penting lagu2 dlm citer niw best..watak2 dlm citer niw pon menarik...agak x sama dgn yg selalu kita tgk...
































STRESSSSS....!!!

                                                      ROBOT PENGESAN BOHONG
Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu...

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.

"Kamu dari mana?" tanya Samad.
"Ada pelajaran tambahan ayah", jawab anaknya.
*PLANG* Robot tersebut menampar anaknya.

"Nak, ini adalah robot ciptaan ayah, dia akan menampar sesiapa yang berbohong! Sekarang katakan dengan jujur, kenapa kamu pulang lewat??!
"Maaf ayah... saya baru habis memonton movie di rumah kawan...".
"Cerita apa?
"Cerita Papadom ayah".
*PLANG*
"Katakan dengan jujur cerita apa?!"
"Maaf ayah... saya tengok cerita lucah".

Mendengarkan itu marahlah Samad.
"Kamu nie... kecil-kecil dah nakal... kamu nak jadi apa bila besar nanti?! Malukan ayah saja perbuatan kamu nie. Masa ayah kecil dulu , ayah tak pernah pun buat macam nie.

*PLANG* Samad ditampar oleh robotnya.
Suasana hening untuk beberapa ketika...

Isteri Samad kemudian masuk ke ruang tamu dan langsung berkata... "Huh, sama saja kelakuannya, ke mana akan tumpahnya kuah kalau tak ke nasi? Bagaimana pun sememangnya dia anak awak..."

*PLANG*
Robot menampar isteri Samad sebelum isterinya sempat menyelesaikan kata-katanya...dan semua terdiam

*hahahahhaha...2lah jgn nak bohong2 lagi....


MySpace

Peguam & Rahmat

Rahmat ialah saksi satu kes jenayah berat, kelihatan gementar dan gugup ketika diminta memberi keterangan oleh seorang peguam. Dengan suara yang lantang, peguam itu bertanya, adakah anda sudah berkahwin?.

Sudah, Tuan. jawab Rahmat dengan suara yang tersekat-sekat.

Peguam : Sudah berapa kali, kamu berkahwin

Rizal : Sekali sahaja.,

Peguam : Dengan siapa kamu berkahwin?,

Rizal : Seorang perempuan, Tuan!

Kerana panas mendengar jawapan dari Rahmat, dengan marah, peguam berkata, Tentulah kamu berkahwin dengan perempuan. Kamu pernah dengar ke ada orang yang kahwin dengan lelaki? ,

Rahmat : Ada tuan, adik perempuan saya berkahwin dengan lelaki, tuan.


*kahkahkah,....bongok benor lah org niw...

MySpace

Menantu Hantu
(kahkahkah...siot giler)


Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".
MySpace

(nanti amalkan lah yer bila dah ada bapak mertua...hahahahah)




Terdapat ralat dalam alat ini