24/01/11

PESUMA BAKSIS PART 10

haluuuuuuuuuuu.....berupdate jugak belog aku niw akhinya...
.........saje je tulis tajuk entri niw terbalik BAKSIS PESUMA baru betol....hehehe........
untuk pegetahuan kawan-kawan 21 hingga 23 Januari 2011 telah berlangsungnya BAKSIS PERSUMA FEP...


kat Kampung Ampangan Tanjung Karang Selangor....Hedayu Redzuan telah turut serta sebagai PESERTA...huuuuuuuu...bukan senang nak tengok dayu rezduan berbaksis ya...setahun sekali sahaja...xpon 2 3 tahun xekali....hahahhaha....
MySpace
first sampai kat kampung Sireh @ kampung ampang 2 x lah teruja sgt tengok keadaan kampung yang bersawah padi..sebab kampung saya lagi banyak padi kot...kikiki...mana leh lawan..."JELAPANG PADI MALAYSIA"
yerlah tujuan utama saya kesana bukan nak tgk padi sangat..tapi lebih kepada bebakti kepada orang kampung lat situ...(serius saya x tipu)
MySpace

DAY 1

7.30~ sampai dekat kampung sungai sireh solat beramai-ramai kat masjid...(serius takot tengok papan tanda depan masijd tu..."mayat berkapan" macam hantu bungkus pon ada..."solat lah sebelum anda disolatkan"

8.05~bertolak ke dewan terbuka homestay Sungai Sireh (KP Safwan cakap perjalan ambil masa 5 minit jew)....hahahhaha...duduk dalam bas dah mcm naik kuda n rollercoster selama hampir 14 minit kot baru sampai...hahahahah....

8.20~sampailah di dewan terbuka homestay Sungai Sireh...sampai-sampai jew terus beratur amik makanan...beratur cepat-cepat sebab semua dah lapar...hahahhahaha....makanan memang ala kampung betol...

9.00~baru setat bagi-bagi budak-budak baksis kepada keluarga angkat masing-masing...time nie memang nepes abis...hahahhaha...pasal x tau sapa mak n bapak angkat dan sape pulak budak-budak baksis yang akan jadi adik or abang/kakak angkat..kikiki...
tunggu punya tunggu saya dapat mak angkat bernama ROKIAH dengan 5 lagi adik dan kakak angkat yakni AISHAH, FADILAH, FARAH, SHUHADA, FAZLIN....

MySpace

10.30~semua dah dapat keluarga angkat masing-masing..sekarang turn balik rumah pulak...
sebelum nak bertolak balik 'MAK' pesan nanti bagitau pakcik bas berhenti kat rumah ROKIAH tau..heheheheh....okeh mak jangan wisau kami sampai punya...
masing-masing dalam bas excited nak turun kerumah mak angkat masing-masing...
rumah mak kami antara paling last...dekat dengan Sekolah Sungai Sireh dan Masjid....
ketibaan kami disambut oleh mak depan rumah...

"bilik kat depan niw kamu kongsilah yer 1 bilik 3 orang' kata mak....
okeh mak xper' kata kak long a.k.a AISHAH...hahhahaha

bilik pertama~shuhada,farah dan alin
bilik kedua~aku,fadilah dan aishah...
toilet pun ada 2 senang ckit nak mandi...
:))

mak buatkan air dan roti...sembang ramai-ramai...memang seronok sampai x ingat masa dah dekat pukul 12.30....last-last kami suruh mak tidor sebab dia dah pening kepala...

kami pulak mula lah ice breaking ramai-ramai....memang sekepala semuanya kami niw...sembang citer hantu lah,histeria lah,gelak sakan dah macam umah sendiri pulak...memang enjoy abis...
(lain kali jgn citer hantu bila time aku sakit perut..huhuhuhu...sampai pagi aqu x ke toilet)
last-last sekali semua blah balik bilik masing-masing sebab time dah menunjukan pukul 1 pagi besok dhh arr kene bangun awal...bas pickup depan umah kul 8 pagi....(cehh alik-alik jalan kaki jew)...hahahhaha...tapi dekat jew...best kot..jalan pagi-pagi hirup udara segar..jalan tepi kedai kopi ramai jew pakcik-pakcik bersidang kat situ..hahahahah....

M A L A S dah nak taip boleh x macam 2......nantikan Part seterusnya...okeh...:)))

MySpace








sementera kene jalan g sekolah kami berpose dulu...mak cakap kami kuat bergambar...hahahhaha....




0 0 Orang Dok Harap Saya Kurus:

Terdapat ralat dalam alat ini