16/02/11

BUKAN BUANG MASA...!!!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera...
sekarang semua makin sibuk kan???dengan assigment lah...(assigment 2 3 kot...)tambah pulak dengan mid sem kan...oklah mid sem aqu ada 3 subjek ja..yang lain xda mid sem...

22/2/11~kuiz majoring
23/2/11 ~Keusahawanan
24/2/11~meeting workplace.com
1/3/11~majoring (Perancang Pembangunan dan Penilaian Projek )

Kaedah penyelidikan abis solo kene gerup pulak..dah lah mencabar siot lect.2 traning kami mcm nak buat penyelidikan thesis betol2 kot...aqu sampai nangis-nangis sebab proposal aqu kene reject 4 kali..bayangkan!!!hahahha...korang memang x boleh bayangkan pon...abis yang 2 gerup pulak..kali ini ALHAMDULILLAH sebab jumpa sekali je dia terus apporove tajuk gerup kitaorang...:))kali ini penyelidikan lebih kepada sumber primer...SOAL SELIDIK...n kene siapkan semua 2 sebelum final exam..oklah kan gerup boleh terima lagi...saling bantu membantu..korang bayangkan yg solo drpd 20 % hnya sorang jew lepas 14 markah????hahahhaha..toksah bayangkan lah berapa markah aqu..pasti bawah 2...

Keusahawanan pulak kene buat RP(rancangan perniaggan) kira mcm buat kertas kerja nak tambah baik perniagaan yang kita pilih 2..setakat nie everthing undercontol...
ececeh...hahahahha...
Workplace com. pulak kene meeting lah,skecth lah..interview lah..sediakan resume lah...walau x pandai BI sgt boleh lah go on lagi sebab madam ajar kami 2 very understanding..n don't push us too much..

mojoring (Perancang Pembagunan & Penilaian Projek) setakat ni ok ja..lect.pn ok.tapi bnyk tanya lah...hahahhaha...kelas dia sharp2 3 jam...punya lah lama dia nak ubah silde dia...1 slilde 15 minit...

Makroekonomi 2~uish yang niw pon sama...lect.niw suka sangat bercerita..cerita boleh buat aqu sakit perut lah duduk dalam kelas dia..bosan tang bercerita ja..tang mengajar dia OKEH...kelas pon kadang-kadang sharp 3 jam...sakit bontot duk lama2..hahahha...

Ekonomi Pembagunan~kelas favourite aqu ni...lect.dia best...banyak bukak minda aku..kata dia kita belajar bukan setakat nak lulus exam ja...kat dunia luar 2 orang x tgk sgt kita ni budak A ka 4 flat ka..kalau PENGETAHUAN dengan SKILL kita low jgn arap orang nak amik kita kerja..dia kat biar 2 2 2 seiring...dia kata jangan anggap belajar 2 buang masa dgn duit..anggap belajar 2 sebagai pelaburan yang tak terbatas oleh HUKUM PULANGAN BERTAMBAH KURANG..hahahha...semakin kita tinggi pelaburan kita semakin bertambah pengetahuan kita..:))
tapi lect. 2 selalu xda..pergi conference lah,luar negara lah...n dia suka citer pengalaman dia masa melawat negara luar..i like..:)

ckp pasal ulangkaji lepas kelas niw..masing-masing mesti ada cara ulangkaji tersendiri kan...aqu ni paling lama boleh study 2 jam ja sehari..kalau lebih pada 2 dia mula lah..mengantok lah..x paham lah..bosan lah...pas 2 paling x boleh tahan "apa kata bukak pacebuk dulu"..alar2 nak rehat otak larr konon kan..pas 2 mula lah melalut ke youtube lah...drama lah..filem lah...hahhahaha....
last-last tutup buku letak tepi..bukak game show korea tengok sampai pagi..hahahah....pas 2 mula lah..Ya Allah aqu dah buang masalah hari ini study 2 jam ja..tgk cerita n pacebuk 4 jam...wahdahel????hahahhaha...
tapi aqu bukan x study kan..dah memang cara aqu study cam 2..nak buat mcm mana...dari tahun pertama lagi cuba ubah..xp dah sebati...
anyway...result aqu xda lah teruk sgt...xnak lah menghampa kan IBU BAPA aqu..malu kot kalau grad pointer x sampai 3..kakak aqu pon boleh dpt 3 lhb...

 
SEKARANG niw..aqu suka sangat tgk game show korean niw..BEST BANGAT!!!memang layan ahh...
game show yang menguji minda dan fizikal anda...:))

game show main dia adalah running man...kira2 macam pencuri dan polis lah...ada 1 team bertindak sebgai penyelesai misi( mencari benda-benda yang telah ditetapkan dalam masa 1 jam) dan 1 lagi team bertindak mencari dan mematikan ahli kumpulan pasukan bagi team pertama...jika mana-mana team gagal mereka bakal dihukum...hahahhaha..hukuman dia memang x boleh blah....n misi diaorg dlm game niw adalah mendapatkan running ball utk melepaskan diri dari dihukum.
uishh...toksah ckp lah...aqu boleh tergelak...neves..hampir-hampir sakit jantung tgk game show ni...memang layan..

dalam running man niw ada 9 orang selebriti TETAP dan seorang jemputan...n tempat game show nie semuanya tempat-tempat bersejarah dan landmark popular kat KOREA...
MySpace



member-member RUNNING MAN...kwang So, Jae Suk, Jong Ki,Suk Jin, Jong Kook
                                                                   ji hyo, gary, lizzy dan Haha...semua nie memang sempoi ahh...hahahah




ni lah running-running man nya...:)
ketua pencari yang sangat digeruni...Jong Kook Oppa..:)
gary oppa..rappez yg romantik..
Jae suk n haha oppa~raja lawak..hehehe...
jong ki~flower boy...
kwang soo~sangat naif but jahat dlm diam...


P/s~apa-apa pon sebagai pelajar utamakan yang paling utama okeh...study 2 lelok...study smart!!
n gud luck utk mid sem...
MySpace



0 0 Orang Dok Harap Saya Kurus:

Terdapat ralat dalam alat ini